De cursus

Goed Geweven is een complete zwangerschapscursus. In drie cursusmomenten leer je, samen met je partner, alles wat je nodig hebt om samen vol vertrouwen uit te gaan zien naar de geboorte van je baby.

Tijdens de geboorte is jouw lijf hard aan het werk. Je hoofd en je hart mogen rusten om je lichaam alle ruimte te geven de klus te klaren. In de cursus leer je je lichaam kennen zodat je vertrouwen krijgt in het proces dat zich gaat afspelen. Ook leer je hoe je je hoofd en hart tot rust kunt brengen. Dat vraagt oefening en toewijding, maar die is het 100% waard.

De eerste cursusavond gaat over de het hoe en wat van de geboorte. Wat gebeurt er nou eigenlijk in je lichaam, en hoe werkt dat? In deze avond hebben we ook ruimte voor jullie verhaal, wat jij meeneemt naar de bevalling. Je dromen en verlangens, maar misschien ook je angsten. Daarna gaan we kijken naar welke rol de bevalling speelt in onze cultuur en waar dat vandaan komt. Je leert verschillende manieren kennen om naar de bevalling te kijken, die allemaal hun unieke meerwaarde hebben. En, op welke manier komt geboorte en moederschap in de Bijbel eigenlijk als thema naar voren? Ik geloof namelijk dat God ons in het wonder van een geboorte zo veel van zijn liefde wil laten zien.

In het tweede cursusmoment leer je alles over manieren om om te gaan met wat er in je lijf gebeurt tijdens de bevalling. Hoe je je kunt ontspannen en wat je kan helpen om je te focussen op wat je te doen hebt.

De laatste bijeenkomst gaan we dieper in op het maken van keuzes en beslissingen rondom de bevalling. Zodat je ook juist als dingen anders lopen dat verwacht, je vanuit rust en vertrouwen je keuzes kunt maken.

Aanmelden