Soaking muziek voor tijdens je bevalling

In de cursus noem ik het eigenlijk altijd; het is zo fijn om je bevalling voor te bereiden met fijne muziek! Muziek kan je helpen om in de mood te komen, je geest verfrissen, je ontspannen, oppeppen, maar ook de atmosfeer zo maken dat je open staat voor de aanwezigheid van God. Ik was al een tijdje op zoek naar nog meer fijne muziek die daar speciaal voor bedoeld is en op mijn zoektocht kwam ik de muziek van John Belt tegen. Hij maakt dus muziek met als doel jou te helpen de aanwezigheid van God op te zoeken en daar tot rust te komen of bemoedigd te worden, heerlijk!

John noemt zijn muziek ‘soakig music’ omdat je jezelf er helemaal in kunt onderdompelen. Het is instrumentale muziek die hij zelf heeft gemaakt tijdens tijd met God. Klinkt goed toch? Sinds ik hem heb ontdekt staat er eigenlijk elke dag wel een van zijn albums te draaien, gewoon tijdens het werken om mezelf te concentreren maar zeker ook op momenten dat ik even stil wil worden vanbinnen. Wat ik merk is dat hoe vaker ik deze muziek gebruik om stil te worden, hoe makkelijker dat lijkt te gaan. Net als met de ontspanningsoefening bij de cursus dus, je oefent jezelf eigenlijk om te ontspannen bij een bepaalde woorden of muziek.

En daarom vind ik deze soaking muziek zo’n enorme aanrader voor tijdens je bevalling, het is echt muziek die tijdens je hele zwangerschap al met je mee kan op reis om je tijdens je bevalling ultiem te ontspannen en om op de plek waar jij je kindje gaat krijgen ook echt ruimte te maken voor Gods verrassende aanwezigheid. Waar je dan ook bent.

Je kunt de muziek via oortjes of koptelefoon luisteren, maar als je het aan zet in de kamer geniet je baby er ook van mee. En zeker als je het vaak draait en jij de muziek gebruikt om jezelf te ontspannen zou het best kunnen dat je baby de muziek ook koppelt aan een rustige tijd samen, ook na de geboorte!

Op Johns website kun je meer informatie vinden over zijn muziek en ook albums aanschaffen. Aanraders voor tijdens de bevalling:

Healing water – je voelt het water als het ware om je heen stromen

Hidden – deze muziek geeft mij echt een geborgen gevoel

Absolute peace – de titel zegt genoeg 🙂

Baby oil – een album speciaal gemaakt om baby’s tot rust te brengen