Zin in je bevalling

Goed Geweven is opgericht vanuit het verlangen om meer moeders en baby’s een goeie start mee te laten maken. Want het maakt een verschil.

Te vaak hoor ik om me heen verhalen van vrouwen die opzien tegen een bevalling, terugkijken op een nare ervaring of zelfs een geboortetrauma hebben opgelopen. Dat kan anders. Ik beloof geen droomgeboortes die precies gaan zoals je gepland had. Dat zou onzin zijn, want niemand kan dat. Toch geloof ik dat een goede voorbereiding een enorm verschil kan maken in hoe jij de geboorte van je kindje gaat ervaren. Juist ook als alles anders loopt dan gepland. Juist als je misschien al eerder een geboorte meegemaakt hebt waarvan je wat anders had gehoopt.

Het mooie aan Goed Geweven vind ik dat het verder gaat dan de juiste ademhalingstechniek en houding. Het houdt rekening met de hele persoon. Bevallen is iets dat je doet met alles wat je in je hebt. Juist wat er bij jou onder de oppervlakte leeft, is zo ontzettend van belang tijdens de geboorte en de reis er naar toe. Daarnaast geeft de cursus je zo’n inzicht in hoe ongelofelijk mooi jij als vrouw ontworpen en gemaakt bent dat ik er zeker van ben dat je verbaast zult staan.

Ik heb zelf ervaren hoe het is om de geboorte van een kindje intensief voor te bereiden op alle fronten. Dat zorgde er voor dat ik alle angst voor de bevalling los kon laten en de geboorte van mijn dochter, en later die van onze zoon, vol verwondering mee kon maken. Dat gun ik iedere moeder, iedere baby en iedere vader.

Veel foto’s op deze website zijn, net als deze hiernaast, van fotografie door Lianne; lifestyle fotograaf uit Apeldoorn. Je kunt bij haar terecht voor mooie plaatjes van jullie als zwanger stel, familie of jullie pasgeboren baby.