I’LL MAKE YOU A MIXTAPE

Muziek kan een mood maken. Muziek die jou op een positieve manier raakt kan zo’n bijdrage doen aan die laatste weken zwangerschap en de bevalling! Ontspannen op muziek hoeft echt niet met zweverige panfluitmuziekjes. Juist omdat muziek zo’n grote trigger is voor zowel positieve als negatieve emoties, is het heel persoonlijk van welke muziek jij relaxed wordt of je aanspreekt op een dieper niveau. Maak ter voorbereiding op je bevalling een playlist die echt wat voor je betekent; meteen een mooi aandenken aan deze bijzondere tijd voor later. Voor als je in een experimentele bui bent heb ik met veel zorg mijn persoonlijke favorieten op een rij gezet:

  1. Sixpence none the richer – Breathe.  Heerlijk diepe tekst over overgave en vertrouwen.
  2. Blindside – There must be something in the wind. Niet iedereens piece of cake omdat het niet bepaald toegankelijke muziek is, maar ik vind dit prachtig. Iedere keer dat ik het luisterde ging de tekst meer voor me spreken.
  3. A treehouse wait – Don’t you have a little faith. Zo’n tof nummer als je het even niet meer ziet zitten en je wel een gemeend hart onder de riem kunt gebruiken.
  4. Over the Rhine – Let it fall. ‘Cause rain and leaves, and snow and tears and stars, and that’s not all my friend. They all fall with confidence and grace…. ‘
  5. Hillsong – Oceans. Favoriet voor onder geboortevideo’s, en niet voor niks!

Verder heb je misschien tijdens je bevalling helemaal geen zin in muziek waar bij gezongen word en wil je juist iets slooms dat je zonder het te merken vijf keer achter elkaar kunt draaien. Nummers 6 t/m 9 vallen in die categorie.

  1. Josh Garrels – Lake Yarina Vlinders in je buik terwijl je super relaxed wordt! Echt waar, dat is wat dit nummer doet.. Ik ken mensen die dit voor hun bevalling 5 uur op repeat hadden staan.
  2. Minco Eggersman – Best Forgotten. Dit is van zijn solo plaat, maar Minco maakt meestal soundtracks. Ik luister dit als ik ergens binnendoor door het bos over de Veluwe rijd. Dit pakt je in en neemt je mee naar een heel andere wereld.. Het hele album is trouwens fijn.
  3. Catherine Marie Charlton – Riverdawn . De uitgebreide versie geeft je een uur lang ontspannen pianomuziek.
  4. Cristopher Lloyd Clarke – Adrift. Muziek waarvan ik op een gegeven moment niet meer door heb dat het aan staat, en dan ongemerkt de hele avond luister zonder het zat te worden. Is ook wat waard:)