HET GEMAK VAN EEN GOEDE DRINKFLES

Het kan een ware struggle zijn: Genoeg water drinken tijdens je zwangerschap. En dan moet je ’t natuurlijk ook nog allemaal uit plassen. Soms kom je bijna in de verleiding om dan maar wat minder te drinken. Niet doen! Je baby en je lichaam hebben al dat water echt nodig. Je vruchtwater wordt namelijk iedere paar uur helemaal ververst. Dat plassen hoort er helaas bij. Ook tijdens je bevalling is het belangrijk om genoeg te drinken en af en toe te plassen. Je doet er goed aan om je man dat alvast te vertellen zodat hij een beetje in de gaten kan houden of het ook gebeurt. Scheelt denkwerk op het moment suprême. Genoeg drinken voorkomt uitdroging en een lege blaas maakt weer ruimte voor je baby op zijn weg naar beneden.

Ook na de bevalling is het belangrijk goed te blijven drinken. Zeker als je borstvoeding geeft of kolft, zal je merken dat je op de vreemdste momenten gigantische dorst kunt krijgen. Vooral wanneer je kindje net is aangelegd en jij niet naar de keuken kunt om een glaasje water te pakken.

Zelf vond ik het heel lastig om genoeg te drinken en kwam ik er achter dat het enorm helpt om water bij de hand te hebben in een makkelijke fles. Een handige waterfles voor bevallende vrouwen en moeders met kleintjes is makkelijk te openen met één hand, veroorzaakt zo min mogelijk waterschade als hij omvalt en kan makkelijk schoongehouden worden.

Camelbak Eddy

Ik heb er lang over gedaan om de perfecte drinkfles te vinden en ben uitgekomen op de Camelbak eddy, een fles die ik  nu al maanden dagelijks gebruik. Hij is met één hand te bedienen en lekt niet als hij omvalt. Ook kun je alle onderdelen makkelijk schoonhouden en past er lekker veel water in (600 ml). Doordat je door een soort rietje drinkt, hoef je de fles niet te kantelen tijdens het drinken en kun je ook drinken als je een beetje op apegapen ligt. Het drinkrietje en mondstukje kun je op den duur vervangen en alles kan in de vaatwasser. Wat ik ook een groot voordeel vind, is dat je makkelijk met een afwasborstel onderin de fles kunt komen. Waar ik ga, gaat mijn Camelbak. Ik zie hem af en toe terug in geboortefilmpjes, blijkbaar vinden meer moeders dit een fijne fles! Hou je niet van plastic? Er is ook een glazen variant.

Tupperware Eco

Een andere goede optie vind ik de Tupperware ecofles. Deze zijn er in verschillende maten en kleuren en ook deze fles kun je met één hand openmaken als je voor de ‘flipdop’ gaat. Vooral als door een rietje drinken of uit een sportdop zuigen niet je ding is, is de Tupperware fijn.

Klean Kanteen

Dan heb je ook nog de Klean Kanteen fles, die standaard wordt geleverd met een zwarte sportdop (maar je kunt ook een groene kiezen). Vooral het materiaal en de kleuren van deze fles vind ik heel mooi. De Klean Kanteen fles is van roestvrij staal en wordt het beste met de hand afgewassen om de kleurlaag te beschermen.

Alle bovenstaande flessen zijn vrij van BPA en een duurzaam alternatief voor wegwerpflesjes.

Woon je nou toevallig, net als ik, in Wageningen? Ga dan lekker naar Bas Buitensport voor een drinkfles en een instant kampeergevoel. Je snapt niet hoe het kan in zo’n klein winkeltje, maar ze hebben de Camelbak en de Klean Kanteen  in alle mogelijke maten en kleuren. Veel plezier!