Drie dingen om samen met je baby te ervaren

Ik weet het, in je zwangerschap ben je misschien wel vooral bezig met wat je nog moet aanschaffen voordat de baby komt. De uitzet, de babykamer.. Maar weet je wat ik na twee zwangerschappen en baby’s kan zeggen; die spullen verdwijnen naar de achtergrond. Je kunt alles perfect hebben en dan heb je een kleintje dat je graag wilt leren kennen. Vandaag heb ik een paar aanraders voor je, die je soms al in de zwangerschap kunt bekijken. Misschien is het zelfs wel een idee om een van deze dingen als (gezamenlijk) kraamcadeau te vragen!

Een cursus Babymassage

Aanraking, we hebben het allemaal nodig. Maar voor baby’s is het extra belangrijk. Het geeft ze veiligheid en leert ze de grenzen van hun eigen lichaam. Een cursus babymassage is een prachtige manier om je baby beter te leren kennen. Je bent bezig met een ontspannende activiteit en echt even helemaal samen.  Ik heb heel fijne verhalen gehoord over de cursus van Jessica van mountaingreen. Het leuke is dat je zo’n cursus helemaal kunt afstemmen op wat bij jou past. Je kunt het alleen doen, online, bij je thuis of met vriendinnen. Op de website vind je nog meer redenen waarom het masseren van je baby zo fijn en goed is. Lekker verder lezen dus..

Een draagconsult

Je baby dragen geeft jullie beiden zo veel. Dit is echt een quick win voor de band tussen jou en je baby. Wat heeft dit mij geholpen om om te gaan met de verdrietige gevoelens die kwamen kijken toen de borstvoeding niet liep zoals ik had gehoopt. En ook wanneer een tegenvallende bevalling je nog parten speelt, kan het extra fijn zijn om je baby veel te dragen. Destijds hebben we zelf uitgezocht welk draagsysteem fijn was, maar daar zijn we best wel even mee aan het knoeien geweest. Zo heb ik meerdere draagdoeken gehad en kwam ik tot de conclusie dat dit gewoon niet werkte voor ons. Uiteindelijk heeft een drager die je vast kon klikken ons grote fans van dragen gemaakt.. Het hangt namelijk echt van jouw persoonlijke situatie af wat gaat werken.  Er zijn zo veel draagzakken en doeken op de markt waarin je je baby kunt dragen dat het helemaal geen gek idee is om eens iemand mee te laten kijken die er verstand van heeft. Op https://draagdoekconsulenten.nl kun je een draagconsulente bij jou in de buurt vinden.

Baby zindelijkheidscommunicatie

Jup, je baby geeft je signalen over plas en poep, en als je die kunt lezen kan het zomaar zijn dat jouw baby (een deel van) zijn behoefte netjes laat opvangen. Toen ik daar voor het eerst over las was ik zo benieuwd of dat echt zou werken dat ik het gewoon eens heb geprobeerd. Kindje boven het potje (die was toen een maand of vijf) en een beetje voordoen wat de bedoeling was. Dat voelde belachelijk, totdat mijn baby daadwerkelijk op de pot ging poepen. Wat was ik trots en blij. Vooral iedere keer dat ik dacht te zien dat hij moest en dat het dan bleek te kloppen. Dat koppie dat zegt, yeah, teamwork mama.. Heerlijk! Inmiddels weet mijn kleine kerel precies wat de bedoeling is en kan hij super goed aangeven als hij op de pot wil voor een grote boodschap. Het leuke van zindelijkheidscommunicatie (of Elimination Communication in het Engels) is dat het niet draait om minder luiers of zo snel mogelijk zindelijk worden. Het gaat over de communicatie tussen je baby en jou en daarmee ook de band die jullie opbouwen. En nu ik het een beetje snap, is het ook wel lekker dat ik de helft van de poepluiers opvang. Je kunt hier mee starten met je pasgeboren kleintje, maar ook met een mobiele baby of een eenjarige. Je kunt zo ver gaan als jij fijn vindt, alleen af en toe een poepluier of ook plasjes. S Nachts of alleen overdag. Als je hier meer over wilt weten is er een hoop informatie beschikbaar. Persoonlijk vind ik de website en producten van godiaperfree heel fijn. Er staan een hoop gratis dingen op zodat je kunt kijken of dit iets is dat bij jullie past en zo ja, dan heeft Andrea een multimediaproduct om je helemaal op weg te helpen. Met filmpjes, een luisterboek en logboekformulieren en een community, echt superleuk!